Pukkijahti 2023

Kauriin pukkijahti alkaa 15.5. Eteläpuolella lupia jäljellä 10kpl ja pohjoispuolella 6kpl. Säännöt on samat, ilmoitetaan voudeille jahtiin menosta. Kaadosta ja mahdollisesta haavakosta myös ilmoitukset.

Pohjoispuolella Teemu 040-735 8786

Eteläpuolella Janne 050-338 7361.

Ja vaikka sillä autolla on mukava käydä pelloilta katselee onko kauriita niin muistetaan että jos tiet on märkiä niin ei mennä pilaamaan niitä että saadaan myös tulevaisuudessa jahtailla.

Aiemmilta vuosilta on nähty ettei ole helppo laji kyseessä, saaliina on enempi puutuneita perseitä ja punkin puremia, mutta pidetään peukkuja että saataisiin joku hieno pukki myös.

Ja järkeä pyyntiin, keskitytään nuoriin ja heikompiin yksilöihin, reviirin valtapukin kaataminen ei ole suositeltavaa. Jokainen päättäköön kuitenkin itse kun päättää painaa katkaisijaa. Huomioidaan muut pyytäjät ja koitetaan Jannen kanssa ohjailla pyyntiä ettei synny vaaratilanteita. Onnea jahtiin.

– Teemu